PolskiAngielski

Przyczepy gastronomiczne to świetny sposób na rozpoczęcie działalności gastronomicznej

Data dodania: 02-02-2024


Przyczepy gastronomiczne to świetny sposób na rozpoczęcie działalności gastronomicznej

Przyczepy gastronomiczne to świetny sposób na rozpoczęcie działalności gastronomicznej bez konieczności inwestowania w tradycyjną restaurację. Są niedrogie, łatwe w obsłudze i można je zlokalizować w dowolnym miejscu.

Przyczepy gastronomiczne mogą być wykorzystywane do sprzedaży różnego rodzaju żywności, w tym:

  • jedzenie uliczne
  • jedzenie comfort
  • kuchnia międzynarodowa
  • desery
  • napoje
  • przekąski 
  • Inne 

Przyczepy gastronomiczne stają się coraz bardziej popularne, ponieważ stanowią niedrogi i elastyczny sposób na rozpoczęcie działalności gastronomicznej. Jeśli myślisz o założeniu food trucka, pamiętaj, aby zrobić rozeznanie i wybrać odpowiednią przyczepę dla swojego biznesu.

Jeżeli nie wiesz, nasz wiele obaw, pytań -  umów się z doradcą w firmie Nowim na konsultacje - posiadamy ponad 25 lat doświadczenia, doradzimy, podpowiemy, by twój biznes wypalił. Przyjedź, obejrzyj modele przyczep gastronomicznych. Firma Nowim posiada największy plac wystawowy w Polsce, gdzie zobaczysz i porównasz przyczepy i ich wykonanie. W ofercie dla klienta ponad 20 modeli w rozmiarach od 2m długości do 10 m. Zapraszamy!

 

Kilka wskazówek dotyczących wyboru  przyczepy gastronomicznej:

  1. Zdecyduj, jaki rodzaj jedzenia będziesz sprzedawać. Pomoże ci to określić rozmiar i rodzaj potrzebnej przyczepy.
  2. Ustal budżet. Przyczepy gastronomiczne mogą kosztować od kilku do kilkudziesięciu tysięcy złotych 
  3. Zrób rozeznanie. Jest wielu różnych producentów przyczep gastronomicznych. Porównaj ceny, ale najważniejsze, to jakość przyczepy, termoizolacje ścian, nośność przyczepy i wiele innych aby znaleźć odpowiednią przyczepę dla swoich potrzeb 
  4. Znajdź lokalizację. Zastanów się, gdzie będzie przyczepa stała. Będziesz potrzebować dobrej lokalizacji, możesz korzystać z inventow, imprez masowych, zlotów food tracków i innych miejsc o dużym natężeniu ruchu pieszych lub innych. 
  5. Uzyskaj niezbędne zezwolenia. W większości województw wymagane jest zezwolenie na prowadzenie działalności gastronomicznej z przyczepy, szybki i prosty temat przy współpracy z naszą firmą. 

Jeśli postępujesz zgodnie z tymi wskazówkami, biznes na pewno się uda - powodzenia!


Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Blog
Wszystkie prawa zastrzeżone Auto Port 2024
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu