Przyczepy gastronomiczne to świetny sposób na rozpoczęcie działalności gastronomicznej
Przyczepy gastronomiczne to świetny sposób na rozpoczęcie działalności gastronomicznej
Przyczepy gastronomiczne to świetny sposób na rozpoczęcie działalności gastronomicznej bez konieczności inwestowania w tradycyjną restaurację. Są niedrogie, łatwe w obsłudze i można je zlokalizować w dowolnym miejscu.
Przyczepy gastronomiczne mogą być wykorzystywane do sprzedaży różnego rodzaju żywności, w tym:
- jedzenie uliczne
- jedzenie comfort
- kuchnia międzynarodowa
- desery
- napoje
- przekąski
- Inne
Przyczepy gastronomiczne stają się coraz bardziej popularne, ponieważ stanowią niedrogi i elastyczny sposób na rozpoczęcie działalności gastronomicznej. Jeśli myślisz o założeniu food trucka, pamiętaj, aby zrobić rozeznanie i wybrać odpowiednią przyczepę dla swojego biznesu.
Jeżeli nie wiesz, nasz wiele obaw, pytań - umów się z doradcą w firmie Nowim na konsultacje - posiadamy ponad 25 lat doświadczenia, doradzimy, podpowiemy, by twój biznes wypalił. Przyjedź, obejrzyj modele przyczep gastronomicznych. Firma Nowim posiada największy plac wystawowy w Polsce, gdzie zobaczysz i porównasz przyczepy i ich wykonanie. W ofercie dla klienta ponad 20 modeli w rozmiarach od 2m długości do 10 m. Zapraszamy!
Kilka wskazówek dotyczących wyboru przyczepy gastronomicznej:
- Zdecyduj, jaki rodzaj jedzenia będziesz sprzedawać. Pomoże ci to określić rozmiar i rodzaj potrzebnej przyczepy.
- Ustal budżet. Przyczepy gastronomiczne mogą kosztować od kilku do kilkudziesięciu tysięcy złotych
- Zrób rozeznanie. Jest wielu różnych producentów przyczep gastronomicznych. Porównaj ceny, ale najważniejsze, to jakość przyczepy, termoizolacje ścian, nośność przyczepy i wiele innych aby znaleźć odpowiednią przyczepę dla swoich potrzeb
- Znajdź lokalizację. Zastanów się, gdzie będzie przyczepa stała. Będziesz potrzebować dobrej lokalizacji, możesz korzystać z inventow, imprez masowych, zlotów food tracków i innych miejsc o dużym natężeniu ruchu pieszych lub innych.
- Uzyskaj niezbędne zezwolenia. W większości województw wymagane jest zezwolenie na prowadzenie działalności gastronomicznej z przyczepy, szybki i prosty temat przy współpracy z naszą firmą.
Jeśli postępujesz zgodnie z tymi wskazówkami, biznes na pewno się uda - powodzenia!
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Blog